Wil jij een rondere, dikkere of juist strakker billen. Dit is volkomen begrijpelijk. Uit onderzoek blijkt dat 34% van de vrouwen onzeker is over de vorming van hun glutes. Gelukkig is het mogelijk om je bilspieren te trainen waardoor je toch de vorming van je billen kan krijgen die jij graag wilt hebben. Tuurlijk heeft genen hier ook mee te maken. Als je meer aan de platte kant bent moet je extra hard werken als je op Kim Kardashian wilt lijken. In dit artikel ga je leren hoe je efficiënt je glutes kan trainen. 

 

Wil jij nu 2 weken GRATIS gebruik maken van de attributen van Bootycamp, Waarbij je kan sporten met een lach & blijvend resultaat willen zonder hun levensstijl compleet te veranderen. Meld je dan nu aan en bekijk direct hoe fit je bent. Meld je nu GRATIS aan!!

Inhoudsopgave

  • Waardoor groeien je billen
  • Voeding
  • Krachttraining
  • Oefeningen

Waardoor groeien je billen

De eerste vraag die in me opkwam was waardoor groeien je billen. Nou, je billen hebben meer dan 650 spieren, maar wij gaan focussen op de 3 belangrijkste spieren voor dit onderwerp. Dat zijn de gluteus maximus, gluteus minimus en gluteus medius. Op de foto rechts zie je dat de gluteus maximus de grootste spier is van de 3. Die is dus ook het belangrijkste bij het trainen. Door deze 3 spieren regelmatig te drillen zul je snel verandering zien in de vorming van je achterste.
Bilspieren / billen trainen

Voeding

Voeding is essentieel voor het trainen van mooie billen.  Voeding is de basis als de basis niet in orde is, word het heel lastig om progressie te zien in je billen. Voeding zorgt namelijk voor het herstellen van de spieren. Wanneer je alleen sla eet met 1000 calorieën, word het extreem lastig om je billen te trainen. Je lichaam heeft de voedingsstoffen voor het herstel nodig om dikkere billen te krijgen. Wij raden aan om rond de 15-5% meer calorieën naar binnen te werken en minimaal 2 keer per week te trainen om het snelst resultaat te zien.

Wil jij zeker weten dat je nooit meer in buikvet aankomt? Maak dan nu de Keto quiz en ontvang direct je Keto plan.

– Leer hoe je food cravings vermijd

– vorm een nieuw eetpatroon

– verlies ongewenst gewicht 

KLIK HIER

Krachttraining

Naast voeding is training erg belangrijk. Met name krachttraining, dit komt doordat krachttraining de spieren sterk een groter maakt, dat gaat ervoor zorgen dat jij de vorm billen krijgt die je wilt hebben. Als jij snel progressie wilt zien is het belangrijk dat je op de dat je je billen traint ook echt alleen je billen traint. Zolang je dit doet, maak je het herstel proces veel makkelijker voor je lichaam en zal je sneller herstellen.

Oefening #1: Dumbbell Deadlift

Bij deze oefening heb je 2 gewichten die hou je stevig vast. Vervolgens buk je met je billen naar achteren terwijl de gewichten de grond aan raakt. Daarna ga je weer recht op staan die doe je 10 maal 3 sets
 
Bij deze oefening is het belangrijk dat je de hele oefening je rug recht houd!
Training voor dikkere billen

Oefening #2: Lunges

  • Je staat rechtop met en doet je linker been naar achter (Het raakt wel de grond)
  • Vervolgens buk je en zorg je ervoor dat je linker knie net niet de grond aan raakt
  • Dit doet je 5 maal 3 sets
Zorg ervoor dat je voorste knie niet naar voren buigt, hij moet recht blijven. Als je dit niet doet kan het blessures veroorzaken

Oefening #3: Wall-sit

  • Bij deze oefening ga je met je rug tegen een muur staan
  • Je zakt naar beneden totdat je heupen op de hoogte ligt van je knieën
  • Je blijft vervolgens in deze houding voor 20 seconde
Je doet 3 keer 20 seconde

Wil jij je droomlichaam binnen 10 weken met een personal trainer?

Wil je stoppen met dromen? Binnen 10 weken maken wij uw ”droom” lichaam waar. 
Ontvang dan nu je GRATIS fit test en u krijgt 2 weken GRATIS toegang tot het BAMS Bootycamp Programma

Wat heb je te verliezen?
Back To Top