Wil jij nu eindelijk je van onnodige buikvet af? Ik begrijp je volledig! Buikvet is namelijk erg gevaarlijk voor je gezondheid. Het vergroot de kans op diabetes 2 of/en hart- en vaatziektes. Daarnaast is kan het te reden zijn tot allerlei verschillende kanker, zoals borstkanker of dikkedarmkanker. Daarom kan ik me goed voorstellen dat je je buikvet wilt verbranden.  Daarom is buikvet wegtrainen belangrijk. Mijn naam is Walter en Ik ga je de beste tips geven om je buikvet in een korte periode kan verliezen.

 

Wil je direct weten hoe je je buikvet reset? Klik op dan hier!

Dit kom je tegen in dit artikel

  1. De drie belangrijkste factoren bij het buikvet wegtrainen
  2. Buikvet verbranden door middel van full body work-outs
  3. Buikvet verbranden door middel van voeding
  4. Buikvet verbranden door middel van buikspier oefeningen
  5. Buikvet verbranden door middel van massage’s
  6. De beste tips voor een platte buik
  7. Extra oefeningen
Buikvet

De drie belangrijkste factoren bij het buikvet wegtrainen

De 3 belangrijkste factoren zijn full body work-outs, buikspier oefeningen en voeding. Hierin is voeding het belangrijkst, Voeding is 50% van het buikvet wegtrainen. Full body work-outs en buikspier oefeningen zijn de andere 50%. Buikspier oefeningen alleen gaan ook niet helpen, dit komt doordat je misschien wel buikspieren gaat krijgen, maar die ga je niet zien omdat het onder een vetmassa ligt waardoor je spieren niet zichtbaar zijn. Kortom om buikvet weg te trainen moet je je vetpercentage verkleinen. Ik hoor je nu al denken hoe moet ik nou weer gaan doen? Daar ga ik nu antwoord op geven.

Buikvet verbranden door middel van full body work-outs

Veel mensen kennen het wel, maar voor het geval dat je het niet kent. Full body work-outs zijn simpelweg volledige lichaamsoefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. Een goed voorbeeld hier van is een burpee. Bij deze oefening doe je eerst een push-up en spring je volgens direct in de lucht zoals je op de foto ziet. Hierbij train je onder andere je benen, je armen, je buik, je rug en je borst.(Later in dit artikel volgen meer oefeningen die helpen bij het afvallen)
Voorbeeld van een burpee

Buikvet verbranden door middel van voeding

Buikvet wegtrainen hoeft niet altijd met zweet. Als je snel van je buikvet af wilt, is voeding erg belangrijk. Als je alleen goed op je voeding zou letten zou dat je al een erg groot verschil maken. Ik hoor je al denken. Wat is er dan verkeerd met mijn voeding. Nou, er kunnen verschillende factoren zijn die jou progressie in het buikvet verliezen vertragen. Ik heb hier een uitgebreidere artikel over geschreven als je daar interesse in hebt klik dan op “Wat….voeding“.

Buikvet verbranden door middel van buikspier oefeningen

Je weet nu dat en voeding full body work-outs erg belangrijk is voor het afvallen. En je weet dat als je buikspier oefening doet terwijl je buikvet hebt geen verandering gaat maken, omdat je spieren onder het buikvet blijft liggen. Waarom zijn buikspier oefeningen dan nog steeds belangrijk? Het is nogsteeds belangrijk om je spieren te trainen. Je buikspieren zorgen ervoor dat de kern van je lichaam sterk is. Daarnaast zorgen sterke buikspieren voor een betere lichaamshouding en vermindering van rugklachten.

Buikvet verbranden door middel van massages

Vaak denk je dat je bij afvallen gelijk volop moet gaan zweten, maar dit is niet altijd het geval. Een effectieve manier om je buikvet te verbranden zijn massages. Een voorbeeld hier van is ”Knijpen en rollen”. Hierbij hou je je buikvet met je duim en wijsvinger vast en knijp je er stevig in. Vervolgens laat je je huid door je vingers rollen. En dat steeds van boven naar beneden. Dit voelt niet altijd lekker, maar het gaat zeker helpen. Wil je nog meer tips om zonder te trainen af te vallen? Klik Hier!

De beste tips voor een platte buik

Tip 1: Drink veel water

Over het algemeen is water al heel gezond. Dat is algemeen bekend, maar koud water zorg ook voor een betere stofwisseling. Waardoor je lichaam nog meer calorieën moet verbranden. Dit betekent niet dat je ijskoud water gaat drinken. Dat gaat je andere problemen op leveren, maar af en toe een glaasje koud water van de koelkast kan je zeker helpen als je dit afwisselt met kraanwater.

Tip 2: Eet (nog) meer groentes

Groentes kunnen oprecht essentieel zijn bij het buikvet wegtrainen. In groentes zitten amper calorieën. Waardoor je ook minder calorieën hebt om weg te trainen. Wij raden je aan om bij elke maaltijd die je op dit moment eet. Daarvan de helft inwisselen voor groentes. Dit zal je gegarandeerd helpen.

Tip 3: Volg het Keto dieet

Het Keto is een dieet waarbij je op een unieke manier vetrijk en koolhydraten arm eet. Ik hoor je al denken, maar Walter als je vetrijk eet krijg je toch juist veel calorieën binnen. Het antwoord hier op is ja en nee. Ja als je vetrijk eet krijg je meer calorieën binnen, maar het Keto dieet zorgt ervoor dat je lichaam het nog sneller weg brand, waardoor je lekker en gezond kan eten. Laten we in de details gaan. In dit dieet ga je dus vetrijk en koolhydraten arm eten. Deze vermindering van koolhydraten brengt jouw lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd. Wanneer dit gebeurd gaat je lichaam behoorlijk efficiënt vet in ruil voor energie. Daarnaast helpt het Keto dieet bij verlagingen van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels veroorzaken. Wil je meer weten? Vul dan nu de quiz in en ontvang een GRATIS dieet plan. Klik Hier!

Extra tips: oefeningen

Wil je het proces van buikvet wegtrainen versnellen? Dit is mogelijk door lekker op de oldschool manier te trainen. Ik geef je hier een lijst van de beste oefeningen om je buikvet weg te trainen.
1. Push-ups
2. Lunges
3. Pull-ups
4. Burpees
5. Deadlifts
6. Mountain climbers
7. High Knees

Wil jij je droomlichaam binnen 10 weken met een personal trainer?

Wil je stoppen met dromen? Binnen 10 weken maken wij uw ”droom” lichaam waar. 
Ontvang dan nu je GRATIS fit test en u krijgt 2 weken GRATIS toegang tot het BAMS Bootycamp Programma

Wat heb je te verliezen?

1 thought on “Top 5 tips om je buikvet weg te trainen

Comments are closed.

Back To Top