Dit is waarom jij niet afvalt

 

Ik hoor vaker van mensen om me heen dat ze willen afvallen, maar als ik naar hun eet gewoontes kijk denk ik vaak dat er veel betering mogelijk is. Dit is de reden waarom ik deze blog schrijf. Ik ga antwoord geven op:

  • Waarom kom ik val ik af en kom dan direct weer aan
  • Welke slechte gewoontes moet ik achter me laten als ik sneller weer afvallen
  • Wat moet ik wel doen om af te vallen
  • en nog veel meer

 

Reden #1: Je let niet op voeding

Vaak is de reden voor het niet afvallen dat je te veel calorieën binnen krijgt in vergelijking met wat je doet. Dit houd in dat je misschien veel gymt, maar de calorieën die je verbrand krijg je direct weer binnen doordat je te veel calorieën eet. Manieren om dit tegen te gaan komt, zie je later in het artikel.

 

Reden #2: Verkeerd trainen

Te veel trainen bestaat niet, maar verkeerd trainen wel. Misschien let je al goed op je voeding en train je genoeg, maar je traint gewoon verkeerd. Ik zie dat het vaak voorkomt dat je bijvoorbeeld wilt af wilt vallen, maar alleen kracht training doet. Het goeie hieraan is dat je veel spier opbouwt. Spier zijn zwaarder dan vet. Hier door gaan er kilo’s bij komen. Dit is niet per se verkeerd, maar als je wilt afvallen is het beter om meer te focussen op cardio of het trainen met eigen gewicht.

 

Reden #3: Je drinkt zoete drankjes

Vaak krijgt vettig eten en veel snoepen van overgewicht. Het klopt ook vettig eten en snoepen zorgt voor overgewicht, maar drankjes zoals Cola en Fanta heeft een grote factor in overgewicht. Daarnaast worden fruitdrankjes vaak onderschat. Een blikje Cola is bijvoorbeeld 139 kilocalorieën, een ‘onschuldig’ glaasje sinaasappel sap krijg je 110 kilocalorieën. Nu zie dat een glas sinaasappels sap helemaal niet zo onschuldig is en bijna even veel calorieën heeft als een blikje Cola.

 

Reden #4: Je traint niet

Je voeding alleen is een deel van het afvallen. Tuurlijk is het belangrijk om goed te eten. Veel mensen denken dat als je weinig eet dat je gezond bezig bent. Dit is echter niet zo, gezondheid is niet alleen een nummertje op de weegschaal. Als je gezond wilt afvallen moet je wel je vitamine en mineralen binnenkrijgen. Als je minder eet, betekent ook direct dat je minder vitamine en mineralen binnenkrijgt. Daarom is het belangrijk om te trainen als je wilt afvallen. Dit zorgt ervoor dat je de vetten die je binnenkrijgt bij het eten vlug weg brand.

 

Reden #5: Je weet niet wat ketose is

Om positieve resultaten te behalen, moet je dieet zeer weinig koolhydraten bevatten, veel voedingsvet en een matige hoeveelheid eiwitten. Deze vermindering van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd. Wanneer dit gebeurt, wordt je lichaam ongelooflijk efficiënt in het verbranden van vet voor energie. Klik Hier voor meer informatie

 

 

Het Phoenix lifestyle pakket

Wil je serieus je buikvet voorgoed kwijt raken?

Wij helpen je om de onderliggende oorzaak van buikvet definitief uit je systeem te werken.
In 7 dagen reken je voorgoed af met buikvet.

Back To Top