We kennen het allemaal. Je wilt afvallen, maar je weet niet hoe. Je hebt wel misschien dieet geprobeerd, maar ze zijn allemaal onmogelijk om je eraan te houden. Als je daar genoeg van hebt, ben je hier op het goeie adres. Ik geef u 5 haalbare tips om snel af te vallen.

 

Tip 1: Langzamer eten

Ik hoor je al denken. Waarom langzamer eten? Nou, uit onderzoek blijkt dat als je 2 keer zo vaak kauwt dan normaal, eet je de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft. Dit omdat je lichaam meer tijd heeft om een verzadigingssignaal naar je hersenen te sturen dan als je sneller eet, waardoor je automatisch minder gaat eten en de kans op meer gewicht kleiner word.

 

Tip 2: Eet minder koolhydraten

Koolhydraten geven je energie, maar te veel koolhydraten kunnen je sneller laten aankomen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar hoeveel koolhydraten in je eten zit. Eten zoals pasta, zoetige beleg en zoete drankjes moet je vermijden. Deze gerechten en tussendoortjes geven je een kort gevoel van verzadigdheid daarom is de kans groot dat je kort na het gerecht nog meer wil gaan eten. Tuurlijk kan je het af en toe Chocopasta of cola drinken, maar het is het beste om het zoveel mogelijk te vermijden om in korte tijd flink af te vallen.

 

Tip 3: Doe aan een het Keto dieet!

Het Keto dieet is een koolhydraatarm en vetrijk dieet. Om positieve resultaten te behalen, dient dit dieet zeer weinig koolhydraten bevatten, veel voedingsvet en een matige hoeveelheid eiwitten. Deze vermindering van koolhydraten brengt jouw lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd. Wanneer dit gebeurt, wordt jouw lichaam ongelooflijk efficiënt in het verbranden van vet voor energie. Het Keto dieet kan aanzienlijke verlagingen van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels veroorzaken en helpen bij het afvallen. Klik Hier voor meer informatie

 

Tip 4: Sla je ontbijt niet over!

Veel mensen vergeten te ontbijten in de ochtend. Maar dit kan cruciaal zijn voor jouw afval proces. Dit komt doordat een goed ontbijt je een langdurig verzadigd gevoel geeft, waardoor je minder snel zin krijgt om te gaan snacken.

Een goed ontbijt bestaat uit genoeg eiwitten, koolhydraten en vitamines. Probeer bij het ontbijt trage koolhydraten te eten. Die koolhydraten zorgen ervoor dat je langer het verzadigd gevoel hebt dan als je snelle koolhydraten eet. Een voorbeelden van trage koolhydraten zijn bijvoorbeeld:

Volkoren brood
Havermout
En ander volkoren producten

Voorbeelden van snelle koolhydraten zijn:

Pasta
Frisdrank
Zoet beleg
Suiker
Koek

 

Tip 5: Eet producten met Omega 3 vetten

Veel mensen hebben het woord ‘vet of vetten’ een slechte naam gegeven, maar er zijn ook goeie vetten. Één daarvan is ‘Omega 3’. Dit vind je vooral in vis zoals:

Zalm
Haring
Makreel
Sardines
Forel

Maar ook in noten net als:

Walnoten
Pinda’s
Amandelen
Hazelnoten

En tenslotte kan je vinden plantaardige oliën, bijvoorbeeld:

Lijnzaadolie (alleen als het niet verwarmd is)
Walnootolie
Hennepolie
Koolzaadolie
Olijfolie

 

Extra tip:

Een grote buikvet reset.

Hoe dan ook is doorgaan op de huidige weg geen optie.

Of vinden we het normaal dat we steeds meer medicijnen gaan gebruiken, steeds mindere kwaliteit van leven hebben en daar steeds meer voor betalen?

Reset!

We moeten af van de negatieve gezondheidsbenadering van de afgelopen jaren. Zeker de laatste twee jaren maken duidelijk dat die benadering ons meer kwaad dan goed doet. We moeten toe naar een zorg die draait om gezond en goed leven. Kortom, het is tijd voor een reset.

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van een ziekte.

Dat lijken we nu soms te vergeten. Bij gezondheid gaat het ook om oog hebben voor het behoud en de verbetering van je gezondheid.

Aandacht voor je gezondheid betekent dus ook: lekker, maar gezond eten. Voldoende sporten. Elkaar ontmoeten. Muziek maken. Dansen. Wandelen.

Niet alleen maar werken.

Maar leven met elkaar.

Met minder stress.

We kennen deze benadering van gezondheid onder de naam ‘positieve gezondheid’. Positieve gezondheid stelt dus niet zozeer de ongemakken of beperkingen, maar het leven centraal.

Wil je meer informatie over positieve gezondheid? Klik Hier!

Interesse in een gratis stappenplan? Klik Hier!

Back To Top